GGD Twente

Voor een gezond Twente!
Als GGD Twente willen we dat je zo gezond mogelijk bent en blijft. Net als de omgeving waarin je woont en leeft. Ons werk is erop gericht je gezondheid te verbeteren. Door je te helpen gezonde keuzes te maken. En te voorkomen dat je ziek wordt. Zo werken we aan een gezonde Twentse samenleving. We kijken vanaf je geboorte mee of je gezond opgroeit. En we laten je zien wat je zelf kunt doen om gezond te blijven. Maar ook de omgeving moet gezond zijn. Is de buitenlucht, je huis, je werkplek of de school schoon, dan verkleint dat de kans op ziekten.

Bewaakt, bevordert, beschermt
We doen onderzoek, voeren inspecties uit en geven advies. We beantwoorden vragen van ouders, jongeren, reizigers, ouderen en onze samenwerkingspartners. Zo bewaakt, bevordert en beschermt de GGD een gezonde Twente samenleving.

Jeugdgezondheidszorg
Uw kind maakt in de eerste jaren van zijn of haar leven een snelle ontwikkeling door. Van een hulpeloze baby tot een persoon met een eigen wil. We volgen uw kind tot de leeftijd van 18 jaar en wij doen dit graag samen met u!

Wij staan voor u klaar met informatie en advies over gezondheid, gedrag en opvoeding van uw kind. Wij? Wij zijn de medewerkers van GGD Twente Jeugdgezondheidszorg

Inloopspreekuur
Het inloopspreekuur is elke woensdag van 11.00 tot 11.30 uur.
Ouders / verzorgers kunnen tijdens dit spreekuur vragen stellen over de verzorging en opvoeding van hun kinderen. 

Ons team
Wij werken vanuit een team met onder andere jeugdartsen en jeugdverpleegkundigen. De jeugdarts kijkt vooral naar de medische kant van de groei en ontwikkeling van uw kind. Zij doet ook het lichamelijk onderzoek. Bij de jeugdverpleegkundige kunt u terecht met diverse vragen. Deze vragen kunnen gaan over bijvoorbeeld de verzorging, voeding, veiligheid, opvoeding en het gedrag van uw kind.

De doktersassistente voert de gezondheidsonderzoeken uit in groep 2 en 7 van de basisschool en in de 2e klas in het voortgezet onderwijs. De consultatiebureau assistente ziet u bij de controles op het consultatiebureau.

Binnen het team werken wij veel samen. Wie van ons u ook spreekt, u kunt met uw vragen altijd bij één van ons terecht.

Ons team bestaat uit: : Emilia Bennink (jeugdarts), Ali Jalving (jeugdarts), Eveline ter Avest (doktersassistente), Tiny Teunis (consultatiebureauassistente), Astrid Westerhof (jeugdverpleegkundige) en Jet Elferink (jeugdverpleegkundige)

Meer informatie
Kijk op GGDTwente.nl en op Loes.nl.

CONTACT

Beeklaan 1, 7676 BC, Westerhaar-Vriezenveensewijk

 053 – 487 6888

info@ggdtwente.nl

http://www.ggdtwente.nl